Vladimír Prokeš

Dlouho jsem váhal koho volit, ne ty co by to tu mohly zase zkonit.

15. 10. 2010 7:12:00
Někdy je nejjednodušší řešení to nejlepší. Hledat v kandidátkách osobnosti je nesnadné. Rozhoduje se i díky maličkostem. Pár stran člověk vyloučí hned, jiné pokud si vzpomene jak mu mazaly med v bilboardech. Novinku VV sám pan John z mích úvah vyloučil, a s Top 09 by život moc feudální byl. Zbývá pár stran jaký je jejich cíl? Hledám kdo se jak provinil.
Jednoduchý obrázek
Jednoduchý obrázekProkeš Vladimír

Volba nebyla snadná ale pan John ji ulehčil

Před parlamentními volbami jsem vážně uvažoval o straně Věcí veřejných pro změny,které lákaly. Návštěva mítinku pana Johna byla zajímavá a zadlužení státu bylo hlavním tématem. Přijal jsem nabízenou možnost vystoupit také na tribunu s dotazem na stranu nebo jinou k podstatným problémům.

Nebylo to snadné rozhodnutí ale pár otázek jsem tedy měl. Samozřejmě k tématu dluhů nicméně z jiné oblasti. Dotazy byly dva

  • Proč musí kandidáti podepisovat prohlášení bez-dlužnosti (když všichni víme, že dluhy většina národa má)
  • Uvědomuje si strana VV situaci předlužených domácností a hodlá i řešit. Vzhledem ke skutečnosti kdy podstatná část obyvatel spadla do dluhové pasti a není zde ani ochrana proti několikanásobným soudním žalobám. (tj. stav kdy banka podá zvlášť žalobu na každý produkt, který klientovi vnutí účet, úvěr, karta, a kontokorent to jsou 4 žaloby a čtyřikrát od jednoho finančního subjektu zaneprázdnění soudu. To se pak promítne v tom , že soudy nestíhají třeba rozvody)

a odpověď

Kandidáti tak dávají jistotu , že nebudou vydíratelní.

Úsměvné vezmeme-li v potaz skutečnost kdy právě v Jihlavě se ocitl na kandidátce člověk s oddlužením, chápal bych pokud by s tím strana vyrukovala dopředu, třeba s vysvětlením že se jedná o člověka který si prošel zadlužením a tímto dává všanc své zkušenosti při hledání možnotí změn aby se do takovéto situace ostatní občané nedostali.

Zadlužení rodin je problém ale v současnosti při dodržení platných zákonů, které nejde jen tak změnit. Naše strana nevidí žádné řešení, nehledě na fakt kdy si to občané způsobily sami svým nezodpovědným přístupem k půjčkám.

(HMM to jsem spíše očekával návrh změn některých zákonů a přístup lidí k práci třeba zlepšením umistňování na uvolněná místa našich občanů a ne vytváření přebujelého Schwarz systému.)

Jak tedy hledat a kde tedy hledat

Nezbývá už mnoho stran mou volbu podpořila náhoda, kd samy strany jedna na druhou na sebe hážou špínu.

Procházím programy a pár jich v paměti utkvělo mi. Podpořeno faktem kdy na Suverenitu mají pouze to jestli se má označovat paní Bobošíková jako pedagog nebo pedagožka a na stranu pana Cibulky mají pouze jejich dlouhý název je pro mne volba jasná.

Do senátu jasná věc. Volba ze dvou silných, doprava či leva přec volit toho, čí je člověk příznivec.

A vy jak se rozhodnete?

zde odkaz na zmiňovaný článek

http://volby.ihned.cz/c1-47101110-glosa-petra-honzejka-cibulka-a-bobosikova-stvorili-dva-kruhy-pekla

Autor: Vladimír Prokeš | karma: 7.19 | přečteno: 1284 ×
Poslední články autora