Vladimír Prokeš

Hašek zasahuje do voleb,někomu možná chybí poznání pravdy minulosti

25. 10. 2013 14:37:51
Hledání pravdy v minulosti spisovatele Jaroslava Haška. Řadu věcí ani nevnímáme i když je denně míjíme, více si všímáme na procházce. Při cestách za prací si začínám všímat běžných věcí, které mne jindy nezaujmou. Obecní volby jsou tu k prozření, nevolme zlo ani to mrňavé. Nad Haškovou povídkou se nám nejspiše rozjasní.
Volby 2013
Volby 2013Vladimír Prokeš

Kam jsme se dostali

Řadu věcí ani nevnímáme i když je denně míjíme, více si všímáme bězných věcí. Přitom si začínám uvědomovat vlastní nízkou angažovanost, jsou ale události které mne zaujmou a donutí přemýšlet. Nezaměstnanaost i útlak občanů ze strany byrokratické mašinérie začal být nesnesitelný. Proto si občas dovolím vyčistit hlavu také četbou, možná proto zamířily mé kroky i na událost Pen klubu spisovatelů.

Poučme se z minulosti

Na pátečním knižním veletrhu 18. 10. 201 v Havlíčkově Brodě bylo mnoho spisovatelů, mezi nimi také filozof a úspěšný překladatel PhDr. Milan Váňa. Pro někoho byl zajímavější Klaus nebo Okamura, mne zaujalo dílo, které překládá. Filozofie, dějiny a řada knih bořící pouto nevědomosti. Jedna z posledních přeložených "Filozofie zakázaného vědění a černé stránky myšlení" se hodí právě na současnou dobu pro zaměření na taje ovládání lidstva. Kniha je náročnějším dílem pro řadu výrazů, které jsou méně používány mezi námi obyčejnými lidmi.

Volba s Haškem
Mnoho je zapomenuto a tak vzniká nápad připomenout podstatu voleb, Hašek je tím kdo dnes po právu, silou svého díla zasahuje do voleb. Kdo jiný by měl mít v tento významný výroční rok, kdy slavíme narození a úmrtí Jaroslava Haška, právo zasáhnout do nevyváženého volebního boje?

Nezbývá mi než vás pozvat jménem našich potomků, buďto na přednášku nebo k přečtení díla Jaroslav Hašek: Obecní volby na volném webu České pirátské strany.

Vážení přátelé voliči, politicky odpovědní případně i literárně zainteresovaní občané. Historie se opakuje, proto Vám zpříjemní, den 25.10. 2013 v 19:19

Haškovy povídky Obecní volby,

Přednáška, která se koná v bývalé hospůdce, dnešním klubu obce Trpišovice, Koňkovice č.2

Jak to u nás vypadalo s volbami za Rakouska. Klub labužnických pohodářů u Sázavské peřeje, uvádí aktuální zamyšlení, filozofa a překladatele PhDr. Milana Váni v historických souvislostech.

Doufáme všichni demokraticky, že přednes Haškovy povídky Obecní volby, nebude cenzurován fakticky.

Autor: Vladimír Prokeš | karma: 5.75 | přečteno: 410 ×
Poslední články autora