Vladimír Prokeš

Krajské volby letos budou muset počítat s Piráty a iniciativami

29. 05. 2012 15:48:00
Tradičním stranám začíná vyrůstat nečekaně zdatný soupeř. Pirátská strana je sympatická nejen mladým, ale i svou otevřeností a způsobem řízení zdola i značné části rozumně uvažující veřejnosti. Piráti vsadily na otevřenost a spolupráci v regionech i s ostatními aktivními iniciativami. Občanská sdružení a iniciativy seskupené v koalici Fórum Alternativ po přípravě protestu Stop vládě, na kterém úspěšně spolupracovaly s odbory tak mají nečekanou šanci zapojit se i do voleb.
Setkání s Piráty
Setkání s Pirátyarchiv autora

Trumf na který nemají ostatní strany odpověď
Naprosto jiný a nečekaný způsob práce strany, tak by se dala charakterizovat jejich kolektivní forma společného řízení. Žádné direktivní řízení, naopak postupování všech návrhů z místních buněk k celorepublikovému projednání za účasti všech celků. Můžeme tak v poslední době sledovat v řadě míst účinnou spolupráci také s partnery z ostatních i neregistrovaných hnutí.
Otevřenost, transparentnost i důraz na občana, svobodu, informovanost a vzájemnou spolupráci.
Žhavým uhlíkem na vahách nerozhodných se tak stává přímé jednání bez postraních úmyslů založené na potřebách občanů.

Tvrdá odpověď na výtky o kopírování poškozujícím autory

Všichni známe tuto zaklínací formulku proti této straně. Pravda je však poněkud mimo tuto oblast. Piráti naopak připravily spolu s autory a interprety řadu akcí pod názvem VYOSENÍ, které přinesly vyšší zisky nejenom autorům ale i nadacím, pořadatelům a obcím.

ACTA ničí západní svět
Urputná snaha některých korporací a vlád o ovládnutí veškerých dat, patentů a znalostí pod záminkou kontroly a ochrany je sebezničující. Ano i takto se dá na tuto problematiku pohlížet. Západní svět je v krizi a příkladem růstu je Čína. Odpověděli jsme si proč?

Čínský zázrak
Důvod obrovského vzestupu je kupodivu právě absence ochrany patentů a práv. Zatímco v takzvaném vyspělém světě patří patent pouze tomu kdo má dostatek peněz na jeho pronájem, Čína se vydala cestou sdílení patentů a nových technologií všem, kteří mají schopnost je využít a dále rozvíjet. Dostaly jsme se do situace, kdy trvá léta než se vynález po řadě složitých jednání vůbec objeví ve výrobě, zatímco v Číně je to otázkou pár týdnů...

Pirátská diskuse o bodech programu pro krajské volby v Jihlavě

Zapojit se může úplně každý.

Angažovaným občanům nabízíme možnost kandidovat za Piráty.

Vítáme dobrovolníky na spolupráci na kampani či drobné administrativní úkoly, hledáme placené zástupce do volebních komisí. Pokud o nějakou z těchto pozic máte zájem napište kontaktní osobě, která vám předá další informace.

Další, tentokrát programové
setkání s kandidáty se uskuteční 29.5. 2012 od 19:00 v Jihlavě, Restaurace Guesto

Autor: Vladimír Prokeš | karma: 14.71 | přečteno: 1139 ×
Poslední články autora